DA LI JE TO MOGUĆE?

DA LI JE TO MOGUĆE?

„Da li je to moguće“, rekao bi čuveni komentator Mladen Delić kada bi mogao da se informiše o stanju u prokupačkom sportu. Da, moguće je neprevaziđeni Deliću.Moguće je da Sportskom savezu grada Prokuplja, predsedniku, sekretaru, članovima Izvršnog odbora istekne mandat još 4. decembra 2018. godine, a on i dalje da radi i vrši velike zloupotrebe u trošenju budžetskog novca građana Prokuplja.

Još 2018. godine ustanovljeno je da se nenamenski troši novac a deo tog pokradenog novca morao je da vraća tehnički sekretar SSOP, jer je zapisnikom budžetskog inspektora lokalne samouprave otkrivena malverzacija. Međutim, SSOP umesto da se odstrani sa budžeta i napiše prijava tehničkom sekretaru, kako zakon nalaže, on pod uticajem gradskih čelnika iz SNS nastavlja da nenamenski troši novac i u 2019. godini. Tako služi kao protočni bojler trgovinom uticajem visokih funkcionera SNS pa prebacuje Šahovskom klubu „Topličanin“ početkom 2019. godine 150. 000 dinara, a 17. jula iste godine i 350. 000 dinara OFK „Topličanin“.  U ovim malverzacijama im se priključuje i MOK „Topličanin 97“ koji je protivzakonito pozajmio novac u visini od 250. 000 dinara OFK „Topličanin“ takođe 17. jula, kao i KK „Probasket“ sadašnji KK „Topličanin“ čak 400. 000 dinara. Da podsetim da je i u 2018. godini Ženski rukometni klub „Topličanin“ pozajmio OFK „Topličanin“ određenu sumu novca, koji mu se vraća krajem godine, jer je u decembru 2018. godine OFK „Topličanin“ dato iz SSOP 300. 000 dinara za proslavu sto godina postojanja. Najveći biser svih zloupotreba je odluka veća i skupštine da nosilac proslave 100 godina fudbala u Prokuplju bude Sportski savez opštine Prokuplje. Potpuno ludilo, ja bih rekao kolektivno!

I kao što biva, jedinstveni tehnički sekretar celokupan iznos od dva miliona dinara koji je namenjen za ovu proslavu prebacuje OFK „Topličanin“ a ni pozivnice za događaj nisu štampane. Da nije tužno, bilo bi smešno. Rekao bih, što su borci smešniji, turnir je uspešniji.

Verovatno je sve to učinjeno pod velikim pritiskom budućeg gradonačelnika geografa, vozača saniteta i člana veća za sport.

I ove godine će sve proći kao i do sada, zbog toga molim tužilaštvo da reaguje po prijavama koje su napisane, a molim poštene radnike lokalne samouprave da sve ovo konstatuju zapisnički, jer kad- tad neko će za ovo da odgovara, verujem vrlo brzo. U prilog tome je i trenutna poseta državnog revizora, koja je počela od juče.

Nastaviće se....

Vanja Stojanović, predsednik Sportskog udruženja „Akademija fudbala 10“


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...