NIJE STVAR POLITIKE, VEĆ ČASTI

NIJE STVAR POLITIKE, VEĆ ČASTI

Bojkot nije pitanje politike, već časti i dajte da vratimo dostojanstvo svim građanima Srbije- kazao je na kraju svog obraćanja okupljenima u Kulturnom centru „ Rade Drainac“ Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde. On je zajedno sa Borkom Stefanovićem prisustvovao tribini koju je organizovao inicijativni odbor stranke u Blacu.

-Svi koji su prava opozicija su već odavno doneli odluku i mnogo je važno da sada u ovom trenutku budemo jedinstveni. Toga se Aleksandar Vučić najviše plaši. Siguran sam da na ovim izborima neće izaći više od dva miliona građana Srbije i ovi na vlasti imaće samo trećinu glasova. Hteli to da priznaju, ili ne, svaku utakmicu koju smo sada vodili protiv njega dobili smo, jer ovo nije pitanje politike, već pitanje časti- naglasio je Đilas.

On je dodao da Aleksandar Vučić nema apsolutno nikakvu podršku u Srbiji što pokazuje to da uz sve medije sa nacionalnom frekvencom koje ima u šaci i svim svojim glasačkim telom, uz milion ljudi koji su otišli, on nema vlast.

-Ali, nisam došao da govorim o njemu, već o onome šta će se desiti šest meseci nakon što ova vlast padne, odnosno posle pravih izbora koji dolaze nakon ovih koji su zakazani. Želim da vam kažem da se nećemo svetiti, već da će institucije da budu nezavisne i da će zavladati pravda. Želim da govorimo o učiteljima koji četiri godine svog života daju deci koju uče a koji imaju platu koja nije dostojna njihovog rada, o vozačima koji pomažu svojim putniicma, lekarima koji spasavaju ljudske živote, o svim onim ljudima koji su pokazuju da Srbija nije zemlja mržnje, spletkarenja i podmetanja, već zemlja pravde, hrabrosti i ljubavi- dodao je on.

Đilas se osvrnuo na plan koji je sadašnja opozicija napravila, a koji će Srbiju izvesti na pravi put. Prvo je povećanje plata, koje će automatski oživeti sve privredne grane.

-Taj neko ko primi platu koju je stvarno zaradio, kupiće nešto, pa će i taj prodavac imati bolji promet, a i taj proizvođač će imati motiv da proizvodi. Sve to možemo sa novcem koji Srbija ima. Jedna stvar je posebno važna i prioritetna: rudna bogatstva, zemlja i reke moraju da budu vlasništvo države i ne smeju da se prodaju. Nećemo da prodajemo ono što je naše i da dajemo subvencije strancima kada mi to možemo sami da koristimo. Nema pravo Aleksandar Vučić da prodaje ono što je naše, jer onaj vojnik koji je nosio grumen zemlje u džepu dok je prelazio Albaniju imao je viziju i mi kao potomci moramo da je čuvamo- istakao je Đilas u svom obraćanju.

On je akcenat stavio na deci, njihovom školovanju, zdravstvu, kao osnovnim stubovima zdravog društva.

Okupljenima se obratio i Borko Stefanović koji je podsetio na značaj bojkota i njegov smisao. Sigurna je da će nakon lažnih izbora u aprilu doći pravi na kojima će Srbija stvarno da izabere put kojim želi ići.

-Prava, istinska i snažna Srbija neće izaći na izbore. Ta Srbija će doneti pravdu i ona će biti ponosna. Za nas dileme nema. Zlo je zlo i uskoro dolazi- istakao je Stefanović.

Tribini je prisustvovao veliku broj građana Blaca, među kojima, po rečima Branislava Đorđevića koji je predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde, dosta je onih koji su direktori i zaposleni u javnim preduzećima, što pokazuje da imaju hrabrosti da se suprostave nepravdi koja godinama guši Srbiju.

TOPLICA PRIMER KAKO SE MOŽE

Draganu Đilasu je ovo šesta poseta topličkom kraju u poslednjih godinu dana. On je siguran da će ovaj kraj da bude primer kako se može izgraditi bolji život u malim sredinama.

-Opozicija je ovde jaka, a uskoro Toplica će biti primer de ćemo pokazati kako se može raditi i uzdići jedan kraj- kazao je Dragan Đilas.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...