POČETNA CENA ZA APOTEKE 213 MILIONA DINARA

POČETNA CENA ZA APOTEKE 213 MILIONA DINARA

Vršilac dužnosti Apotekarske ustanove Prokuplje Zlatan Miljković kazao je za skupštinskom govornicom da je početna cena svih objekata ove ustanove koje će se dati u koncesiju na 15 godina 213 miliona dinara. Po njihovom planu, odmah bi potencijalni koncesionar trebalo da uplati 126 miliona dinara, 60 miliona bi dao nakon tri godine, a do kraja sedme godine i ostatak novca.

-Mislim da je ovo sada pravo vreme za koncesiju- kazao je Miljković.

On je objasnio da neće biti problem ni sa trenutnim radnicima, jer određeni broj ide u penziju, a neki su najavili odlazak u inostranstvo (?!). Svi ostali koji su primljeni na neodređeno vreme, odnosno njih 70 od 89 koliko je trenutno zaposlenih, ostaće da rade, najmanje tri godine, jer ugovor predviđa da se koncesionar obaveže da prve tri godine drži te radnike. Što se tiče plate, ona će biti na nivou decembarske, odnosno za visoku stručnu spremu 82. 000 dinara.

Jedini problem, kako je objasnio Miljković za skupštinskom govornicom je to što se u međuvremenu promenio Zakon i za svaki apotekarski objekat rpedviđeno je najmanje 35 kvadrata prostora, a tri od trinaest apoteka koliko ova ustanova ima u Topličkom okrugu nemaju taj prostor.

-Moraćemo da proširimo objekte i to je i obaveza i Grada kao osnivača- najavio je Miljković.

Nakon dužeg izlaganja njegov predlog da se krene u proces koncesije prihvatilo je svih 37 odbornika koliko je bilo u skupštinskoj Sali, od 55 odbornika koliko ima u Skupštini grada Prokuplja.

Proces koncesije Apooteke u ranijem periodu uzburkao je lokalnu javnost. Pokrenute su mnoge priče, neke su još uvek pod velom tajne.

B.R.

Ranije tekstove koje smo pisali o ovoj temi možete pročitati putem linkova:

NESTAJE GRADSKA APOTEKA
Skupština Grada Prokuplja na sednici polovinom decembra sada već prošle godine, dala je zeleno svetlo da se obavi koncesija jedine apotekarske ustanove u Prokuplju i Toplici. O potrebi za tim na lokalnoj sednici govorio je sadašnji v.d. direktora Zlatan Miljković, ali nigde nije rečeno koji je razl…
Milivoje Joksić:,,Sistematski uništena Apotekarska ustanova Prokuplje!″Darko Laketić stručnjak za damping cene i apoteke?!
Skupština Grada Prokuplja na sednici polovinom decembra sada već prošle godine, dala je zeleno svetlo da se obavi koncesija jedine apotekarske ustanove u Prokuplju i Toplici. O potrebi za tim na lokalnoj sednici govorio je sadašnji v.d. direktora Zlatan Miljković, ali nigde nije rečeno koji je raz…
ODLUKA DA SE UPROPASTE SVE APOTEKE U SRBIJI DRŽAVNI PROJEKAT!
ODLUKA DA SE UPROPASTE SVE APOTEKE U SRBIJI DRŽAVNI PROJEKAT! RECEPT JE ISTI KAO U NAMENSKOJ INDUSTRIJI:UPROPASTI PA PRODAJ ZA MALI NOVAC!

Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...