SNS U BLACU BOJKOTUJE SAMU SEBE!

SNS U BLACU BOJKOTUJE SAMU SEBE!

“Mi, kao grupa odbornika u lokalnom parlamentu u Blacu, osećamo potrebu ali i obavezu da javnost obavestimo o dešavanjima u opštini Blace.

Naime, na skupštini zakazanoj 29. februara 2020. pojavili smo se kako bi u interesu gradjana usvojili odluku o referendumu za samodoprinos za grobna mesta, kako gradjani opštine Blace ne bi to plaćali iz sopstvenih sredstava. Osim toga na dnevnom redu bile su i druge protokolarne tačke koje je bilo potrebno usvojiti, izmedju ostalih i imenovanje direktora JKP koje je lično poverenica OO SNS Blace, Suzana Veljović predložila.

Pred sam početak sednice, u sali u kojoj se sednice uvek održavaju, pojavila su se lica sumnjivog morala koji u Blacu važe za “opasne momke”. Vidno vršeći pritisak na pojedine odbornike uneli su nemir u rad i funkcionisanje sednice. U prilog tome govori da su jedan odbornik SNS-a i jedan odbornik odborničke grupe “Blace moja kuća” ostali u hodniku, ne smejući da budu u sali i daju kvorum za rad. Nakon što je predsednik skupštine otvorio zasedanje, ustanovili smo da nemamo kvorum za punovažno odlučivanje i sednica je odložena.

Postavlja se pitanje, da li ti opasni momci, predvodjeni poverenicom OO SNS u Blacu, Suzanom Veljović, rade u ličnu korist ili u korist gradjana? Jer da rade u korist gradjana, ne bi opstruirali rad skupštine, već bi dozvolili svojim odbornicima da usvoje bitne stvari za opštinu Blace i njene gradjane. Ovako, silom koju demonstriraju samo štete celoj opštini.

U prilog tome govore i napadi na pomoćnika opštine Blace od strane člana povereništva SNS u Blacu, kao i pritisci na zamenika predsednika skupštine Nevenu Pešić, koja je zbog pretnji morala da se sakrije u svoje selo Popova, uzimajući pritom lekove za smirenje i pritisak.

Pa se mi kao grupa koja radi u interesu gradjana pitamo: da li je to ta politika SNS-a o kojoj priča predsednik Aleksandar Vučić? Da li je to kampanja za NAŠU DECU? Da li su pretnje, ucene, napadi i kriminalne radnje nešto što nam treba u našoj maloj i zdravoj sredini? Da li je normalno da nam prete oni koji nisu smeli da se pojave na listi i da ih gradjani biraju; nas koji smo odabrani od strane gradjana?

Predsednik opštine Blace, Milan Ćurčić, bio je na današnjem sastanku naše grupe i izjavio da “ova opstrukcija nikako ne ide u korist našim građanima, jer na ovaj način samo su oni na gubitku”.

Po svemu sudeći, SNS koja bi u Blacu trebalo da ima 15 odbornika od 25 definitivno ne radi u korist svoje stranke već u ličnu korist i u korist svojih pojedinaca!

Odbornička grupa “Blace moja kuća”

Reč je o grupi odbornika koja je izašla iz SNS nakon što je tadašnji predsednik Opštine Blace Zoran Jozić izašao iz SNS i posle nekog vremena smanjen sa mesta predsednika ove opštine.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...