U SUBOTU DAJEMO PODRŠKU DECI OBOLELOJ OD RAKA

U SUBOTU DAJEMO PODRŠKU DECI OBOLELOJ OD RAKA

Svetski dan dece obolele od raka 15. februar u Prokuplju obeležiće dve organizacije, odnosno NURDOR i Udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece i mladih obolelih od malignih bolesti “Epigenija” . Obe akcije su zakazane u Pešačkoj zoni.

NURDOR će od 12 do 14 časova pod sloganom “Zagrli snažno”  podsetiti građane Prokuplja, kao i građane u još 29 gradova u Srbiji koliko je važna podrška lokalne zajednice malianima koji se leče od raka. Prikupljaće se i donacije za novu Roditeljsku kuću, za koju kažu da je jedan od najvećih i najzahtevnijih projekata NURDOR od osnivanja, a koja će trajno rešiti problem smeštaja dece i njihove porodice, koji zbog lečenja moraju duže da borave u Beogradu.

Udruženje ,,Epigenija“ , koje od prve godine osnivanja obeležava ovaj dan, upoznaće građane sa svojim radom, deliti poklone i sakupljati priloge. Akcija je zakazana za 12 sati.

-Što je najvažnije pokazaćemo mališanima koji boluju od ovih bolesti da smo uz njih, kao i svi građani Prokuplja- kazala je sekretar udruženja Milena Perić.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...