ZASTRAŠIVANJE JE POČELO!

ZASTRAŠIVANJE JE POČELO!

Nekoliko članova prokupačkog Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde danas je pozvano na informativni razgovor u stanicu policije u Prokuplju povodom potpisivanja inicijative da se zabrani izgradnja mini hidroelektrana  na teritoriji Grada Prokuplja. Među njima je i član Glavnog odbora PSS Vukomir Maslaković.

Kako nam je potvrdio, pozvan je u svojstvu građanina kako bi se proverilo da li je zaista on potpisao inicijativu.

Prema njegovim saznanjima, policiji je zahtev stigao od Skupštine grada Prokuplja.

U Prokuplju je 30. decembra 2019. gradskoj upravi podneta „INICIJATIVA DA GRAD PROKUPLjE ZABRANI IZGRADNjU MINI HIDROELEKTRANA NA SVOJOJ TERITORIJI“. Inicijativu je potpisalo više od 2.000 građana.

Povodom današnja dešavanja medijima se obratila i neformalna grupa NE ZA MHE koja je izdala sledeće saopštenje.

-Ovo je treća  inicijativa koju su građani, (bez upliva politike)  predali, koje potpisuju čak i članovi vladajuće partije a tiču se aktuelnih lokalnih tema. Iako Grad ima zakonsku obavezu  od 60 dana od predaje Inicijative da se po njoj izjasni, lokalni donosioci odluka se potpuno oglušuju od zahteve građana.

Na naše ogromno zaprepašćenje neko je naložio tužilaštvu da se ispituje verodostojnost potpisa i da li su građani potpisivali pod prisilom. Znajući za perfidne mehanizme ucene i pravljenja afera kao u rijalitijima kojima je vlast sklona, ne smemo ni da pomislimo koja se namera krije iza ovakvog vida zastrašivanja.

Ne želimo da se naša čista borba za slobodne reke politizuje i da vlast  građanima šalje poruku da će za stavljanje svog potpisa biti pozivani u policiju i tužilaštvo. Ovakvom zastrašivanju staćemo na put svim demokratski dozvoljenim sredstvima, jer inicijativa predstavlja slobodnu volju 2000 ujedinjenih građana.

Ovim saopštenjem apelujemo na predstavnike vlasti, tužilaštva i policije da se stave u službu naroda i prestanu sa ovim vidom pritiska i zastrašivanja. Ujedno pozivamo i sve građane da nas u našoj borbi za pravdu podrže- navodi se u saopštenju koje je potpisala grupa Inicijativa NE ZA MHE na rekama u Toplici.

Ovo je samo nastavak pritiska na građane koji su deo opoziciji, ili pripadaju grupama koji drugačije misle. Tako je već dva meseca predsedniku DS u Prokuplju Slaviši Momčiloviću ukinut Fejsbuk profil i WhatsAp aplikacija.

-Evo puna dva meseca, tačnije od 20.decembra nemam ni Fejsbuk profil ni WhatsAp aplikaciju. Niko ne zna ko i zašto mi je ukinuo. Nisam se ni obraćao policiji, jer mislim da nema svrhe- kazao nam je Momčilović.

Pritisak trpe i drugi građani, koji za sada, kako kažu, ne žele da se javno pominju, ali su redakciji poznata imena.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...