Zapaljen automobil, vlasnici bili u kući

1 min čitanja
Zapaljen automobil, vlasnici bili u kući
U garaži u sklopu kuće, foto:ProkupljePress.com

Tokom noi za sada nn lice, upalilo je automobil u privatnoj kući u Ulici Đure Đakovića u Prokuplju. Automobil je u potpunosti izgoreo, a vlasnici, koji su bili u kući, nisu povređeni. Na sreću, brza intervenicija vatrogasaca sprečila je dalje širenje požara.

Kako kaže, vlasnik automobila Vladica Stojanović (44) ne zna zašto je to neko uradio.

-Bilo je skoro jedan sat nakon ponoći, svi smo spavali, kada se čula jaka detonacija. Dok smo izašli, komšija je na sreću već pozvao vatrogasce- priča nam Stojanović koji je još uvek uznemiren zbog onoga što se tokom noći dogodilo.

Dodaje da se na snimku koji su zabeležile kamere, vidi kako muškarac prilazi sa nekom kanticom u ruci, preskače ogradu, zatim izlazi. U momentu kada izlazi vidi se prasak.

-Zaista ne znam zašto to neko radi. Deca su bila u kući, svi smo bili. One se još uvek tresu-dodaje naš sagovornik, koji ima strugaru.

Garaža je u sklopu kuće, pa je prava sreća, što je vatra uhvatila samo podrumske prostorije. Da su vatrogasci kasnije došli, ko zna šta bi bilo.

Policija je obavila uviđaj.

Ranije je porodica Stojanović već bila na meti lopova. U dva navrata obijali su im kuću, jednom su obe ćerke bile tu. U drugom slućaju, polomili su prvo sve kamere, zatim ušli i uzeli torbicu sa pazarom, pa izašli. Iako i za to postoji snimak, počinioci još uvek nisu pronađeni.